Blomsten av alle blomster, den fantastiske rose

«God only created two things perfect, Women and the rose»

Victor Hugo

Blommornas blomma och drottningen av de eteriska oljorna, rosen är så mycket mer än en Alla hjärtans dag bukett. Det krävs hela 5000 kg rosenblad för att utvinna 1 liter rosenolja! Denna fantastiska olja har använts i hudvård under flera tusen år i, och dess söta, blommiga, upplyftande doft skapar balans och harmoni.

 

rosewater1Photo by Caitlin Van Horn, Roostblog.com

 

Vad är egentligen en eterisk olja? De som så ofta används som aktiva ingredienser, främst i ekologisk hudvård. En eterisk olja är växtens kärna «naturens levande energi» och man utvinner oljan från blomman, fröet, bladen, veden, barken eller roten beroende på sort. På huden har oljorna ofta balanserande och lugnande egenskaper men även doften spelar en stor roll. När en eterisk olja andas in bearbetas den av luktsinnet och signaler skickas till hjärnan som sedan startar olika processer i kroppen, beroende på oljans specifika egenskaper.

Rosenoljan är mycket rik på antioxidanter, lugnar röd irriterad hud och stärker också upp kapillärer vilket gör den perfekt till en känslig hud. Det finns också teorier om att ros kan spela en stor roll i att reducera skadorna som uppkommer vid solexponering. När vi solar mycket förstörs hudens elastin, ett fiber som ger huden dess elasticitet och smidighet. När detta fiber bryts ned förlorar huden en del av sin fasthet och rynkor och linjer uppstår. Därför hittar du ofta ros som nyckelingrediens i produkter inriktade på Anti Age till en vuxen hud.

 

rosewater4Photo by Caitlin Van Horn, Roostblog.com

Rosen har fler fina egenskaper, ex:

  • Antidepressiv och hjälper mot ångest, sorg, svartsjuka och ilska
  • Lindrar huvudvärk, migrän och astma
  • Antiinflammatorisk och kan reducera hög feber
  • Stärker kroppens försvar mot virus och bakterier
  • Renar och hjälper till att neutralisera gifter i blodet
  • Reglerar och balanserar hormonproduktionen
  • Gör dig glad och tar hand om hjärtat!

 

The Organic Pharmacy är flitiga användare av ros, du hittar den som ingrediens i ett flertal produkter som riktar sig till just en känslig eller mogen hud, och framförallt i vårt nya Rose Balm som också har en helt fantastisk doft! The Organic Pharmacy utvinner sin rosenolja från en liten by i Iran där rosorna odlas ekologiskt, handplockas och oljan utvinns genom ångdestillering med källvatten från bergen.

 

rose-balm

 

Läs också om «Den perfekte Anti Age packen» 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s