Veien til sunn hud starter med søvn, get your beauty night sleep!

Skönhetssömn har vi väl alla hört talas om, och faktum är att det ligger stor sanning i påståendet. Skönhetssömn är alltså ingen myt utan kallas även Deltasömn, det sömnstadie som inträder innan REM, fasen då vi drömmer. Under Deltasömnen sjunker kortisol och insulin nivåerna i kroppen, vi kan slappna av och återhämta oss. Istället för stresshormonerna vars nivåer alltså minskar, så ökar nivåerna av det viktiga tillväxthormonet och även produktionen av kollagen ökar.

Med åren minskar nivåerna av tillväxthormon i kroppen, vilket kan förklara att vi känner oss mer slitna och grå de dagar då vi sovit för lite när vi passerat 30. Kroppen har inte haft tid att återhämta sig, och har vi dessutom tagit några glas vin belastar vi levern och njurarna extra mycket, vi förlorar vätska och det känns i kroppen och syns  i ansiktet dagen efter. Fina linjer, röd flammig, matt och torr hy och mörka ringar under ögonen.

Känner du dig ofta hoven under ögonen? Kanske dricker du för lite vatten? Ofta hänger det nämligen samman med njurfunktionen, så se till att få i dig 1,5-2 liter vatten om dagen och 6-8 timmars ostörd sömn varje natt!

För lite sömn kan också leda till andra hälsoproblem som fetma och depression, läs mer om detta på denna fina bloggen, inriktad på träning och hälsa.

 

Ibland behöver man lite hjälp på vägen för en god natts sömn

high res Lavender Blossom

Vacker øyemaske fra Holistic Silk 

neom-body-oils

Beroligende og återfuktende Bodyoil fra NEOM med rose eller jasmin

AS_Beauty_sleep_Mask_face_eye_neck_cure_1-pVakna upp med glødende hud! Beauty Sleep Mask fra Amazing Space

sensuous imageDuftlys Sensuous fra NEOM (455.-) med Ylang Ylang og Patchouli. En varm, sensuell blandning som lindrar spänningar och ångest. Perfekt för tillfällen då du bara vill stänga ute omvärlden!

Karolinska Institutet i Stockholm har gjort en studie som visat att en god natts sömn ger ökad attraktionskraft. Med andra ord, sov dig vacker!

Läs mer om god nattsömn med Super Natures Tart Cherry HÄR

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s