Ovnsbakte auberginer

Har du spist aubergine i det siste? Nå er det på tide å inkludere denne lilla grønnsaken mer i kostholdet. I tillegg til å inneholde en hel rekke vitaminer og mineraler, inneholder aubergine verdifulle phytokjemikalier som virker som antioksidanter i kroppen. Studier har vist at disse phytokjemikalene kan redusere kolesterolet og beskytte mot åreforkalkninger. Skallet på auberginen inneholder i tillegg et stoff som heter nasunin. Dette superstoffet har vist seg å beskytte fettet cellemembranene i hjernen mot oksidasjon.

Aubergine gjør seg veldig godt i gryteretter, men er også gode ovnsbakte. Denne oppskriften er kjempe enkel og smaker himmelsk!

Ingredienser

-2 auberginer, i tynne skiver

-salt

-pepper

-olivenolje

-Friske urter ( jeg brukte rosemarin, orgegano og timian)

Dressing:

-1 ts honning

-6-7 ss olivenolje

-1 ts gressløk

-1 presset hvitløksfedd

– 1 ss presset lime

Ingrediensene til dressingen blandes godt sammen.

Sett ovnen på 200 grader. Legg auberginene på bakepapir og pensle de lett med olivenolje. Dryss over salt, pepper og friske urter. La de stå midt i ovnen til de har fått fin farge, ca 25 minutter. Pensle med dressingen når du tar de ut av ovnen.

Image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s