Har du plastikk i teen din?

Te, spesielt den grønne varianten er godt kjent for sine helsebringene egenskaper. Men dessverre er det ikke slik at all te er det samme. Dette gjelder ikke bare teen, men også teposene som blir brukt.

De fleste store teprodusentene, som for eksempel Lipton  bruker nylon eller  polyethylene terephthalate (PET) i pyramideposene sine, som er ansett for å være veldig trygge typer plastikk, med svært høyt smeltepunkt. Relevant for plastikk er også noe som kalles for glasstemperatur (Tg). Dette er temperaturpunktet hvor molekylene i noen materialer slik som polymerer begynner å brytes ned. En regel er at Tg av et materiale er alltid lavere en smeltepuktet. Materialet disse teposene er laget av har en Tg på 76 grader, altså under kokende vann. Det som skremmende nok kan skje når man koker seg en kopp te er at phalater kan lekke ut i tevannet. Les om de skadelige effektene av phalater her. 

Heldigvis finnes det gode alternativer til teposer av plastikk, Dina te lager sine pyramideposer av kompostbare maisfibre.  

Pass også på at teen du drikker er økologisk. Da slipper du å få i deg sprøytemidler. Lipton er en versting her også,les gjerne denne artikelen av Greenpeace om du vil vite mer. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s