Et innblikk i naturopatiens verden

Som naturopat blir jeg ofte spurt om hva naturopati egentlig er. Mange har heller aldri hørt om en naturopat før, så jeg får ofte høre- » Hæ, mener du naprapat?» Heldigvis begynner naturopatene nå å gjøre seg kjent også i Norge. I Australia, USA, Canada og England er naturopati allerede en utbredt behandlingsform som gir et tilbud som konvensjonell medisin ikke gir.

Naturopati er en svært helhetlig behandlingsform som bygger på følgende prinsipper;

 • Naturen har en helbredende kraft
 • Identifiser og behandle årsaken, ikke symptomene. Det er alltid en underliggende årsak til helseplager, enten fysisk eller følelsesmessig
 • Gjør ingen skade- en naturopat vil aldri ta i bruk behandlingsformer som kan resultere i andre helseplager
 • Behandle hele personen- under formuleringen av en behandlingsplan er alle aspekter av en person tatt i betraktning
 • Naturopatens jobb er å utdanne pasienten til hvordan å ta ansvar for egen helse
 • Forebygging er bedre enn kur – en naturopat vil fjerne giftige stoffer og situasjoner fra pasientens livsstil for å forebygge ytterligere helseplager

Det er viktig å huske på at mennesket er en del av naturen og universet. Det er når vi beveger oss bort fra dette prinsippet og slutter å leve i pakt med naturen at sykdommer oppstår. Mennesket har utviklet seg i naturen gjennom tusenvis av år, og bare de siste 100 årene har samfunnet vi lever i blitt totalt omstrukturert. Genene våre klarer ikke å henge med i svingene og det er viktig at vi søker tilbake til naturen for å bevare både fysisk og psykisk helse.

De fleste av oss bor nå i et hav av elektromagnetisk forurensning, kombinert med en mengde kjemiske stoffer som var helt fremmed mennesket for 40 år siden. Legg til en dose av denaturert mat laget av maskiner, og vi har en urovekkende blanding av helseproblemer som bare venter på å skje. Kort sagt har de fleste for mye av hva de ikke bør ha i kroppen sin og ikke nok av det de burde ha.

En førstegangskonsultasjon hos meg tar ca 90 minutter og består av en nøye gjennomgang av pasientens fysiologi. Hensikten er å finne de underliggende triggerene til eventuelle helseproblemer. Jeg formulerer så en behandlingsplan med hovedvekt på kosthold, men kan også trekke inn urtemedisin, bach blomstermedisin eller diverse tester hvis jeg finner det nødvendig. Jeg ønsker at alle som kommer til meg skal oppnå sitt fulle potensial, det holder ikke å bare være fri for sykdom og smerter- man skal være full av energi og livsglede- først da kan man kalle seg frisk!

2 kommentarer

 1. Hei Carina, Hvor mye koster en konsultasjon – 90 minutter samt ev. oppfølgingstimer? Mvh Linda Patakos

  Sendt fra min iPhone

  Den 15. mai 2013 kl. 10:20 skrev «Gimle Parfymeri Økologisk» :

  > >

 2. Hei Linda,

  Første konsultasjon koster 850,- og oppfølging koster 450,-

  Hilsen Carina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s