Kroppens viktigste næringstoff…

De aller færreste er klar over hvilken enorm rolle mineralet magnesium spiller i kroppen vår. Etter oksygen, vann og mat, er magnesium det viktigste elementet som trengs i kroppen. Livsviktig- men likevel knapt kjent. Det er viktigere enn kalsium, kalium og natrium og regulerer alle tre av dem. Svært mange lider daglig fra magnesiummangel uten å vite det.

I følge den dyktige smertelegen Dr. Norman Shealy er det mangel på det viktige mineralet magnesium som er ansvarlig for flere sykdommer enn noen annet næringstoff. Han begrunner dette med at magnesium er det viktigste stoffet for å regulere den elektriske stabiliteten i hver eneste celle i kroppen. 

Dette er desverre også den mest oversette mangelen som finnes. Hos legen måler man mangesiumnivået i blodet. Problemet med dette er at kun 1 % av kroppens magnesium finnes der. Kroppen er avhengig av et stabilt blodnivå, så en eventuell mangel vil ikke kunne vises på en blodprøve. 

De første symptomene på mangel på mangnesium er muskelkramper, spesielt i beina. Ømme og stive muskler og mensturasjonsmerter er også vanlig. Mangesium spiller også en viktig rolle for nervesystemet. Mange opplever dårlig søvn, irritabilitet, angst og rastløshet om mangnesiumnivåene blir lave. 

I og med at magnesium regulerer kalsiumnivåene i kroppen, vil magnesium i kombinasjon med antioksidanter betydelig redusere risikoen for åreforkalkninger og dermed hjerte og karsykdommer.   Magnesium er også den beste medisinen mot uregelmessig hjerterytme

Enda ikke overbevist? Les denne gode artikkelen om viktigheten av magnesium. 

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s