5 gode råd mot oppblåst mage

Oppblåst mage er en vanlig plage, og mange sliter med dette problemet daglig. Dette er ikke bare ubehagelig, men også et tydelig tegn på at fordøyelsen er i ubalanse. Heldigvis finnes det gode råd mot dette som faktisk virker!

1. Spis sakte og tygg maten godt. Fordøyelsen av maten man spiser starter i munnen, hvor enzymet amylase begynner å bryte ned karbohydrater. Spiser man raskt uten å tygge nok vil de ufordøyde karbohydratene ofte forårsake luftdannelse lengre ned i fordøyelsessystemet.

2. Eliminer matvarer du har intoleranser mot. De vanligste synderne er melk og gluten. Svært mange som eliminerer disse matgruppene får en helt ny mage! Yorktest er et veldig fint hjelpemiddel om du ønsker å teste deg for matintoleranser. Denne testen er svært spesifikk og sensitiv og gir svar på om blodet ditt inneholder forhøyede nivåer av IgG antistoffer mot matvarer. Hele 116 matvarer blir testet.

3. Ta tilskudd av fordøyelsesenzymer og probiotika. Medisiner, sykdom og stress kan føre til lavere produksjon av fordøyelsesenzymer. Noen mennesker har også naturlig lav produksjon av disse og blir derfor lett oppblåst. Enzymene hjelper å spalte opp næringstoffene i maten ned til bestandeler som lett kan taes opp i tarmen. Ufordøyd mat blir lett liggende for lenge i tarmen og forårsaker oppblomstring av bakterier som produserer gass. Probiotika (gode tarmbakterier) er også et viktig tilskudd hvis man sliter med oppblåst mage. Disse bakteriene konkurrerer med de gassproduserende bakteriene og hjelper å holde dem i sjakk.

4. Spis mer av:  Papaya, havregrøt, asparges og quinoa. Spis/ drikk mindre: Fettrike måltider,kjøtt, salt, brus og alkohol.

5. Bytt ut kaffen med urtete. Fenikkel, mynte, kamille, anis, ingefær og kardemomme er alle urter som virker gunstig på fordøyelsen.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s