5 tips for en problemfri feriemage

Nå er ferien her for mange og de aller fleste har reiseplaner. På ferier forandrer matvanene seg ofte, og da gjelder det å passe ekstra godt på magen for å holde den stabil og velfungerende. Her er noen bra tips til hva som kan være fint å ha med i kofferten om magen slår seg vrang.

1. Aloe Vera 40x 

Bruk Aloe Vera direkte på sår, eksem, betennelser og i hudkremer. Bland 5-10 dråper i et glass vann flere ganger daglig for å forebygge feriemage, og høyere doser hvis magen er i ulage. Har du problemer med betennelse i tannkjøttet så kan du smøre aloe vera direkte på tannkjøttet eller skylle det med fluor/vann. Bruk det også som tannpuss når du er i utlandet for å drepe bakterier. Dette er et universalmiddel som passer til både store og små.  Her er det bare fantasien som setter begrensninger

2. Bitter

Denne lille fantastiske urteblandingen er et must på ferien. Bitter virker krampeløsende og luftdrivende mot luft i magen. Når vi spiser og føler oss uvel spesielt ved usunne, fettrike eller større måltider, er den tunge følelsen i magen ett symptom på at maten blir liggende i magen ufordøyd. Istedet for å bli tatt opp og gi oss de næringsstoffene vi trenger, blir maten liggende i magen, råtner og gir illeluktende gasser som skaper kvalme, oppblåsthet og en uggen følelse. Noen dråper av bitter 3 ganger om dagen før måltider er redningen. 10-30 dråper blandes ut i litt vann. Doseringen kan økes til maks 30 dråper 3 ganger daglig. Bitter bør brukes med forsiktighet av gravide og ammende, men kan brukes til barn.

Les også våre 5 tips mot oppblåst mage. 

3. Superzym

 Tilskudd av fordøyelsesenzymer er gunstig for de fleste.  Medisiner, sykdom og stress kan føre til lavere produksjon av fordøyelsesenzymer. Noen mennesker har også naturlig lav produksjon av disse og blir derfor lett oppblåst. Enzymene hjelper å spalte opp næringstoffene i maten ned til bestandeler som lett kan taes opp i tarmen. Superzym er effektiv mot både hard og løs mage samtidig som den normaliserer syrenivået i magesekken og  er gunstig for tarmfloraen.

Les mer om superzym her. 

4. Probiotika- Probiotic 500

NDS probiotic 500 er generelt bredt dekkende tilskudd. Det inneholder 9 forskjellige spesielt utvalgte bakterier, som alle har vist at de kan virke i harmoni med mage og tarmsystemets naturlige mikroflora. Melkesyrebakteriene har blitt forsket på mye i det siste, og mye tyder på at de har gode effekter langt utover mage og tarmsystemet.

5. Sink

Det er svært vanlig å ha mangel på sink. Nesten alle vi tester her i butikken har en viss grad av mangel. Sink er veldig viktig for fordøyelsessystemet da den aktiverer enzymer og øker kvaliteten på magesyren. Dette gjør at proteinene vi inntar blir lettere fordøyd og næringsopptaket blir bedre. Lurer på om du har gode nivåer av sink i kroppen? Kom gjerne innom, så kan vi teste deg!

2 kommentarer

  1. Hej Aline,
    Sinktestet är en sinklösning du dricker och beroende på smak kan man avgöra nivån av sink i kroppen din. Det hela tar ca. 10 sekunder, snabbt och lätt! Bara att komma inom butikken. Beste Hilsen
    Emelie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s