Disse tilskuddene er de beste når det er sommer!

Mens de fleste er flinke med å bruke solkrem, er det ikke alle som tenker på å spise matvarer som styrker hudens naturlige solbeskyttelse. Det aller viktigste stikkordet her er antioksidanter. Soleksponering forårsaker produksjon av frie radikaler i huden. Det er disse som fører til solskader og aldringstegn vi helst vil være foruten. Antioksidanter hjelper oss å nøytralisere frie radikaler og gir oss en sunnere hud. 

Les også våre tips til smart soling her!

Dette er våre tre favoritthjelpere i sommer:  

Amla C

Også kjent som Indisk stikkelsbær, har Amla den høyeste konsentrasjonen av naturlige C-vitaminer, og i tillegg andre viktige antioksidanter som beskytter cellene i huden vår. C vitamin styrker også de små blodårene i huden og forebygger sprengte blodkar.

          

 

Spirulina

Denne algen inneholder store mengder betakaroten som omdannes til A vitamin i kroppen. Dette hjelper oss med å skape en jevn og fin brunfarge, samtidig som antioksidantene beskytter huden. 

Spirulina virker også veldig energigivende. Så hvis man trenger en liten boost er det lurt å begynne dagen med spirulina, og fylle opp igjen ved middagstider så man får litt energipåfyll til kvelden. For alle vegetarianere er spirulina en super kilde til jern og vitamin B-12 som det ofte kan bli for lite av  i et vegetarisk kosthold.

Sencha grønn te

Den japanske sencha teen er den tevarianten som inneholder mest antioksidanter. Drikker du en kopp av denne teen før du går ut i solen vil du dramatisk øke antioksidant nivået ditt i blodet. Godt for hjertet, hjernen, synet og ikke minst huden! 

God sommer! 🙂

 

 

2 kommentarer

  1. Hei Anne Olga,
    Takk for kommentaren din. Du har helt rett i at alger ikke er en pålitelig B12 kilde.
    Vi anbefaler alltid tilskudd av B12 til veganere og vegetarianere!

    Hilsen Carina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s