Kjøtt, klima og dyrevelferd

Mange jeg kjenner har fortalt meg at de ikke vet hvordan de lager et måltid som ikke er basert på kjøtt. Samtidig læres barn på norske skolekjøkken opp til at kylling er en naturlig del av en grønnsakssuppe. Vi har en matkultur som er fisk og kjøttbasert, og ren vegetarmat er et sjeldent syn på norske kjøkken.

I løpet av livet spiser hver nordmann i gjennomsnitt seks kyr og okser, 27 griser, 22 sauer og lam, 2,6 hjortedyr og 1.147 kyllinger. Kjøttsulten er i ferd med å bli et enormt klimaproblem. Til tross for det veldige forbruket av dyr, er kjøtthungeren vår ennå ikke tilfredsstilt. Forbruket vokser fortsatt. Fortsetter utviklingen kan norske middagsvaner snart være et større klimaproblem enn bilkjøringen vår.

Det som også er et stort problem er at svært mange av disse dyrene som ender opp på middagsbordet vårt ikke lever noen gode liv. De blir stuet inn i små båser, noen får aldri sett dagslys eller følt gress under føttene. De blir matet med billig, masseprodusert fór og gitt antibiotika, før det hele raskt er over. Er dette virkelig noe vi vil ha på samvittigheten?

Jeg oppfordrer alle de miljø og kostholdsbevisste bloggleserene våre til å spre det gode budskap om mer vegetarmat. Lær venner og familie om hvordan man lett kan lage kjempe gode vegetarretter. Trenger du inspirasjon eller en fin gave, har vi mange flotte kokebøker her i butikken. Yogamat (249,-), Grønt (399,-) eller Kjøttfrie dager (399,-) er kjempe gode alternativer om du ønsker inspirasjon til å lage deilige vegetariske retter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s