Lecithin- Brainboosteren!

Visste du at lecithin finnes i høyest konsentrasjon i hjernen, hjertet, leveren og nyrene? Hjernen vår består faktisk av hele 30 % lecithin.

En av de mest interessante ingrediensene i lecithin er det essensielle næringstoffet kolin. Dette er et livsviktig stoff som man er nødt til å få gjennom kosten for å holde seg frisk. Kolin er viktig for levermetabolismen, forbrenning av fettstoffer og transport og opptak av næringstoffer. Forskning viser at kolin har en positiv effekt på de områdene i hjernen som er ansvarlige for hukommelsen og evnen til livslang læring, spesielt i utviklingen hos fostere og nyfødte. En ny studie fra Universitetet i Denver, Colorado har funnet ut at tilskudd av kolin til gravide kan være en ny måte å forhindre schizofreni hos det nyfødte barnet senere i livet. 

Lecithin inneholder også et stoff som videre danner signalstoffet acetylcholin. Denne neurotransmitteren har vist seg å kunne bedre de kognitive funksjonene hos både yngre og eldre mennesker, samt bedre evnen til å takle mentalt stress. 

Vi anbefaler spesielt gravide, ammende, små barn og alle andre som ønsker å bedre sine mentale funksjoner å ta tilskudd av dette supre stoffet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s