Her er grunnen til at du burde styre unna vanlig solkremer

Økologiske solkremer, er ikke som vanlige solkremer. De inneholder nemlig ikke skadelige kjemikalier. Hvorfor er det ikke tillatt med kjemiske filtre i økologiske solkremer?

solkrem_strand_sol__583861a

Fordi kjemiske filtre : 

* skaper store mengder frie radikaler i huden. Dette kan igjen skape celle-ødeleggelse og føre til kreft.

* de gir ofte sterk østrogenliknende effekt. Dette kan føre til hormonell ubalanse, seksuelle problemer og infertilitet,  spesielt når barn og ungdom bruker det.

*inneholder syntetiske kjemikalier som lagrer seg i fettvev i kroppen. Kroppen har lang erfaring i  å rense ut naturlige giftstoffer, mens den har vanskeligere for å rense ut kjemikalier som dioksiner, DDT, PCB og kjemiske solkremer.

Alle våre solkremer er med fysisk filter som beskytter både mot UVA og UVB. Solkremer  med fysiske filtre legger seg utenpå huden og taes dermed ikke opp i kroppen. Les om de økologiske solkremene våre her: Solkremer til begjær! 

Blir du nysgjerrig på de kjemiske stoffene som kjemiske solkremer inneholder, les her:

* Benzophenoner (dixoybenzone, oxybenzone)
* PABA og PABA estere (ethyl dihydroxy propyl PAB, glyceryl
PABA, p-aminobenzoic acid, padimate-O or octyl dimethyl
PABA)
* Cinnamater (cinoxate, ethylhexyl p-methoxycinnamate, oc
tocrylene, octyl methoxycinnamate)
* Salicylater (ethylhexyl salicylate, homosalate, octyl salicylate)
* Digalloyl trioleate
* Menthyl anthranilate
* Avobenzone [butyl-methyoxydibenzoylmethane; Parsol 1789]

2 kommentarer

  1. Hei Aline, Rudolph Sun har fire svanegodkjente kjemiske filtre. Vi har gått mange runder internt om vi skulle ta de inn i vår økologiske butikk, eller selge de i vår 2.etasje. (Dette var også filtre vi ikke kjente til fra før.) Svane er en trygg sertifisering, men skiller ikke mellom syntetisk, naturlig eller økologisk. Vi har tatt filtrene igjennom en nettside som heter SkinDeep som vi pleier å sjekke ingredienser vi ikke kjenner eller er uttrygge på. Vi kom frem til at det ikke var noen negative funn ved disse kjemiske filtrene. Heldigvis har vi fantastiske fysiske filtre i alle de andre solproduktene våre slik at du som forbruker kan velge til slutt. Vi anbefaler at de minste barna bruker fysiske filtre. Det som vi opplever som veldig positivt med Rudolph Sun, er at mange som til vanlig ville valgt bort en mineral solkrem med fysiske filtre nå kan velge ett svanegodkjent trygt alternativ. Veldig mange kunder liker ikke den litt tykke konsistensen som mineralfiltre gir, og da er dette det beste alternativet vi har funnet med hensyn til trygt filter.Vi er ikke redde for kjemi i vår øko butikk, da alt er kjemi, men det må være smart og ikke skadelig for hverken mennesker eller natur. Kom gjerne innom om du vil ha mer informasjon, vi tror på masse informasjon slik at hver og en av oss kan velge på bakgrunn av det vi selv er overbevist om er riktig for oss. Vi liker at kundene våre er kritiske og kravstore med hensyn til renhet i produktet. Vi strekker oss så langt vi kan for å finne det produktet som tilfredstiller hver enkelt kunde sitt krav. Dette er en prosess som vi lærer masse av, og ikke minst ser at vi at selv om en serie kan være sertifisert økologisk, er det alltid en og annen kunde som ønsker seg vekk fra noen ingredienser. Vi klarer som regel å finne gode alternativer til alle som handler hos oss. Håper det er lettere for deg å ta ett valg nå:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s