Bruksområder for hvitløk, flere enn du tror!

Er det en ting du burde ha i kjøleskapet ditt til enhver tid er det hvitløk. Denne  fantastiske løken har blitt brukt som medisin i tusenvis av år, og med god grunn. Den virker kraftig antibakterielt, antivirus og har soppdrepende egenskaper.

Naturens antibiotika
Nærmere bestemt er det stoffet allicin i hvitløken som gjør det fungerer som et antibiotikum. Hvitløk har vist seg å drepe et bredt spekter av bakterier samtidig som den vennlige bakteriefloraen i tarmen holdes intakt . Virus som er mottakelige for allicin omfatter blant annet herpes simplex type 1 og 2 , human rhinovirus type 2 (forkjølelse)  og parainfluensavirus type 3 (Influensa).

Et annet bemerkelsesverdig bruksområde for hvitløk er å fjerne parasitter. Mens det er mange typer legemidler som brukes til å fjerne parasitter, er de ikke alltid 100 % effektive. I tillegg har de skadelige bivirkninger, og hvert legemiddel er spesifik for den type parasitt du blir behandlet for. Hvitløk derimot kan brukes til å behandle mange typer parasittinfeksjoner. Det styrker immunforsvaret , bidrar til å rense lymfesystemet, har ingen skadelige bivirkninger, og er veldig prisgunstig.

Flere vanlige bruksområder for hvitløk er for behandling av insektbitt, skrubbsår, kutt, kviser, forkjølelse, fotsopp og forkjølelsessår. Hvitløk kan også brukes som en insektsspray. Hvis du ikke har noe imot duften, lag din egen insektsspray ved å presse litt hvitløk. Tilsett hvitløksoljen og resten av hvitløken i en sprayflaske og fyll opp med vann. Denne blandingen kan brukes som en insektsspray for deg, så vel som i hagen din. Hvitløksblandingen vil være skånsom mot plantene dine, men vil holde plantespisende insekter unna.

Bare fordeler, ingen bivirkninger
En ekstra fordel av å bruke hvitløk som en naturmiddel er det er ingen skadelige bivirkninger.Du kan oppleve milde effekter som oppblåsthet, magesmerter og dårlig ånde, men disse viser simpelthen at hvitløken virker. Disse » bivirkningene » er ikke skadelige. Vokt dere for hvitløk som markedsføres som » luktfri .» Allicin gir hvitløk den sterke duften og er også den aktive ingrediensen . Produksjon av luktfri hvitløk reduserer mengden av allicin, noe kraftig reduserer den terapeutiske effekten.

Hvitløk kan inntas i mange former. Inkluder denne løken som en del av ditt daglige kosthold. Hakket hvitløk drysset over en salat er en flott måte å spise den rå og samtidig sette mye smak på maten. Vær kreativ, og utfordre deg selv til å finne måter å spise den rå , slik at du kan oppleve alle de helsemessige fordelene .

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s