Dette bør du vite om gurkemeie

Curcumin, som man finner i gurkemeie og er generelt ansett for å være den mest aktive bestanddelen i dette spennende gule krydderet. Mer enn 65 kliniske studier på curcumin blitt utført, og enda flere er på gang. Curcumin blir primært undersøkt for sin antioksidant, betennelseshemmende, anti-kreft og anti-allergiske egenskaper, men flere gode egenskaper blir stadig oppdaget.

En fersk 2014 anmeldelse i BioMed Research International undersøkte antibakteriell, antiviral og soppdrepende aktivitet av curcumin og noen veldig interessante resultater ble oppdaget. En av de mest lovende resultatene når det gjelder den antibakterielle aktiviteten av curcumin er dets virkning mot 65 forskjellige typer av Helicobacter pylori. Dette er bakterien som i de fleste tilfeller er ansvarlig for dannelsen av magesår.

Studiet av curcumin mot 14 stammer av Candida viste at curcumin også er en potent soppdreper. En annen studie viste anti-Candida aktivitet av curcumin mot 38 forskjellige stammer av Candida inkludert noen stammer som har vist seg å være resistente mot soppdrepende medisin.

Dette er spennende nytt. Har du en mage i ubalanse er det nå enda flere grunner å ta dette krydderet i bruk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s