Hvordan du unngår soleksem i sommer

Vi har många kunder som kommer in i butiken och ställer spørsmål om soleksem. Det är svårt att säga varför man drabbas av soleksem, men det är klart att det är mycket vanligare hos barn, unga kvinnor med ljus hy och ofta hos rödhåriga.

Soleksem är en form av allergisk rektion på solens ultravioletta strålar, strålarna triggar en förändring i hudcellerna och kroppen tror att dessa förändringar är skadliga och börjar därför producera antikroppar vilket leder till soleksem.

Ingredienser i såper, sjampo och olika mediciner kan också påverka solkänsligheten, går du på någon form av antibiotika, kortison eller a-vitaminsyra pass på! Var också noga med solskydd om du bruker produkter med AHA syra.

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Eftersom man inte vet varför soleksem uppkommer, är det också svårt att hitta något botemedel, men det finns sätt att lindra!

1. Undvik att klø! Att riva på eksemet kommer bara att försämra hudens skyddsbarriär och kan också få eksemet att spridas.

2. Lägg kalla kompresser. Testa ren Aloe Vera, både läkande, antibakteriellt och betennelsehemmende eller ta ett bad med lunket vann och Epsom Salt. Epsom salt har många fina egenskaper, och kan reducera svullnader och dra giftstoffer ut ur kroppen.

3. Bruk löst sittande kläder och håll dig undan solen under de timmar som solen är starkast mellan kl. 11 och 15.

 

Kan du bota soleksem genom att skapa balans i magen? Det menar Jini Patel Thompson. Som 17 åring fick hon den «obotbara» diagnosen Crohns och efter traditionell behandling utan resultat valde hon att börja experimentera med naturmedicin och rett og slett lyssna på magen «-listen to your gut». En inspirerande kvinna, läs hennes blogginlägg om soleksem HÄR.

 

 

about

 

 

Amazing Space Cool Cucumber har en beroligende och kjølende effekt. Fin att lägga efter barbering, om du blivit solbränd eller till ömma muskler och hovne legger.

 

Cucumber_hydrating_gel

 

Suki är en mästare på ubalansert hud, har du eksem eller irritationer testa en omgång med Suki Balancing Facial Oil, med kamille och solhatt. Vi har även fantastiska resultat på rosacea och acne med denna lilla mirakelolja.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s