Slik lindrer du mensensmerter naturlig!

Svært mange kvinner sliter med smerter i forbindelse med mensturasjon. Dessverre virker det som om detteblir mer og mer vanlig. Mensturasjonssmerter kan komme av ubalanser i hormonsystemet eller sykdom som for eksempel endometriose. Drar man til legen og klager på mensturasjonssmerter vil man ofte bli anbefalt P-piller. Styr unna disse! Syntetiske hormoner i kroppen er ikke noe man vil ha!

Heldigvis finnes det naturlige måter å lindre mensturasjonssmerter på. Dette er mine to beste tips:

Store doser D vitmain

Studier har vist at kvinner som tar store doser D vitamin i 5 dager før mensturasjonen, har mye mindre smerter. Faktisk viste studiene at D vitamin virker like godt som smertestillende medisin. Den aller beste måten å få opp D vitamin nivåene er soling. Er det ikke sol ute, kan 10 minutter i solarium, 3 ganger i uken gjøre nytten. Har du ikke tilgang til sol eller solarium, kan du ta kosttilskudd. Vi anbefaler Solaray D vitamin dråper, da disse er mest konsentrert. For å få en skikkelig dose før mensturasjon anbefaler vi 20 dråper rett i munnen hver dag i en uke før mensturasjon. Ta også tilskuddet resten av mnd, da holder det med 10 dråper daglig. Dette tilskuddet kan du bestille her.  D vitamin hjelper ved å senke kroppens produksjon av prostaglandiner og cytokiner som skaper inflammasjon og smerte i kroppen.

Epsom Salt

Epsom salt, eller magnesium sulfat er perfekt å bade i før eller under mensturasjon. Saltet trenger inn i blodet gjennom huden og øker kroppens konsentrasjon av magnesium. Magnesium gjør at musklene i kroppen slapper bedre av, og lindrer mensturasjonskramper. Epsom salt kan du bestille her. 

Les mer om hvorfor du bør bruke epsom salt her. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s