Husk å fylle kroppen med solskinnsdråper om vinteren!

D vitamin tilskudd er noe alle nordmenn burde ta i perioden september- april da dette er vitaminet vi får fra UVB strålene fra solen. I det siste har det blitt gjort en hel del forskning på dette fantastiske vitaminet (som egentlig er et hormon). Det har blitt konstatert at lave nivåer ofte kan henge sammen med alvorlige sykdommer som kreft, MS, alzheimers og hjertesykdom. Optimale verdier vil også minske risikoen for depresjoner, høyt blodtrykk, diabetes type 2, overvekt og autisme hos barn.

Norske helsemyndiheters anbefalinger ligger langt under det som kan gi optimale verdier hos oss nordboere. Anbefalingene i Norge for voksne personer er 7,5 µg per dag (10 µg for de over 61), mens nyere forskning viser at man må opp i 50-100 µg for å oppnå optimale blodverdier.

Vi anbefaler tilskudd i form av dråper, og Solaray er de som er mest konsentrerte. Vi anbefaler minimun 5 dråper av denne daglig. Dette fantastiske tilskuddet kan du bestille her.Drypp dråpene rett i munnen, de smaker ingenting 🙂

2 kommentarer

 1. Dere synes vel ikke at det er en litt drøy påstand å si at et optimalt nivå av D vitamin minsker sannsynligheten for autisme hos barn?

  Såvidt jeg vet er autisme en nevrologisk tilstand man er født med, det er mye man kan gjøre for å forbedre symptomene (slik som kosthold, trening) men å minske risikoen for autisme med å ta kosttilskudd synes jeg dere burde være forsiktig med å hevde.

 2. Hei Snøfilla,
  Så hyggelig at du engasjerer deg i bloggen vår!
  D vitamin har blitt forsket mye på i de siste årene, og forskere har funnet mange spennende sammenhenger mellom dette vitaminet (som egentlig er et hormon) og helsa vår. Det er blant annet veldig viktig for utvikling av et normalt nervesystem.
  At optimale verdier av D vitamin hos barn minsker risiko for autisme er blitt konkludert av forskere, så vi synes absolutt ikke dette er drøyt å skrive 🙂 Les gjerne denne forskingsartikkelen som omhandler temaet. http://www.childrenshospitaloakland.org/main/news/research-by-chori-scientists-indicates-causal-link-230.aspx

  Beste hilsen Carina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s