Slik lindrer du pollenallergi naturlig

Sliter du med tett, rennende nese ? Kløende øyne og nysing? Dette er for en million nordmenn sikre tegn på at våren har kommet. Allergisk rhinitt, eller høysnue som det er mer allment kjent, er forårsaket når kroppen lager allergiske antistoffer ( IgE ) i respons til polleneksponering og dette fører til utslipp av kjemikalier fra celler i nese, øyne og luftveier. Dette resulterer i betennelse og irritasjon i slimhinnen. Typiske behandlinger består av å unngå den spesifikke allergen, og bruk av antihistaminer og nesespray som kan bidra til å undertrykke symptomene. Men disse fungerer ikke for alle, og å unngå pollen i sommermånedene er ikke en enkel ting å gjøre. Det er dessverre flere og flere som får pollenallergi. Det er vanligere med allergi i byen enn blant bygdefolk. Teorien bak dette er at bønder og alle de som vokser opp med nær kontakt med dyr er mer eksponert for bakterier. Dette gir immunforsvare noe å jobbe med, og gir et stabilt og sunt immunforsvar. Det er også nylig foretatt en studie som viser at mødre som slikker smokken til barna sine i stedet for å koke den, får barn med mindre allergi. Sliter du med allergi kan det derfor være veldig gunstig å ta tilskudd av tarmflorabakterier.

Quercetin er min redning i pollensesongen. Quercetin er kategorisert som en flavonol  et plantestoff som finnes i matvarer som løk, epler, røde druer, sitrusfrukter og tomater . Dette stoffet ser ut til å ha mange  positive effekter på menneskers helse. Tidligere undersøkelser har antydet quercetin hemmer histaminfrigjøring av mastceller og basofile celler, noe som tyder på en antiallergi effekt. I en japansk studie av mastceller fra neseslimhinnen av personer med pollenallergi, viste quercetin en vesentlig hemming av histaminproduksjon. Resultatene av en studie i 2013 antydet også at quercetin vil være en god kandidat i behandling av eosinofilrelaterte sykdommer, slik som pollenallergi. Resultatene indikerte at quercetin har en undertrykkende virkning på basofil medierte allergiske immunresponser. Det har tidligere blitt rapportert at quercetin største effekt kan forsterkes hvis enzymet bromelain er tatt samtidig.

Jeg anbefaler tilskudd av 3 g quercetin fordelt på 2 doser om dagen i pollensesongen. Det er vanskelig å få terapeutiske doser gjennom maten, derfor anbefaler man kosttilskud. Det er ikke lett å få tak i quercetin i Norge. Jeg anbefaler at man bestiller denne på Iherb.com. Her får du quercetin med bromelain, perfekt for pollenallergi. Er du ny på Iherb kan du bruke koden ZUP643 så får du rabatt på den første bestillingen din. Frakt fra USA koster kun et par dollar.

Bromelain, et enzym fra ananasfrukt, har vist seg å lindre høysnue i en rekke kliniske studier ved å virke som en naturlig anti- histamin, anti- inflammatorisk og slimoppløsende. En studie fra 1960 fant at 85 % av folk som tar bromelain hadde fullstendig oppløsning av pustevansker og inflammasjon i luftveiene sammenlignet med bare 53 % og 40 % i placebogruppen. I tillegg har bromelain demonstrert anti – allergisk aktivitet i lungene og luftveier. Desverre er bromelain klassifisert som et legemiddel i Norge, men kan bestilles fra utlandet. C vitamin har også blitt vist å utøve en rekke virkninger på histamin. Det ser ut til å forhindre utskillelse av histamin fra hvite blodceller. I en annen studie ble histamin nivåer funnet å øke eksepsjonelt ettersom C vitamin nivåer i kroppen sank.Dette kan være en god indikator for anti- histamin- effekter av C vitamin. Vi anbefaler dette naturlige C vitamintilskuddet som er basert på Amla bær.  Mange sverger også til en teskje honning om dagen gjennom pollensesongen. Dessverre er det ingen studier som bekrefter virkning av honning på allergi, men det kan jo være verdt et forsøk likevel 🙂 Ønsker alle en flott og allergifri vår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s