Ghee- hvorfor og hvordan?

DSCN0696-001Hva er poenget med klarnet smør eller ghee? Jo, fordi man skiller proteinrestene som er i smøret fra melkefettet slik at det blir en klar fettkilde som tåler høye temperaturer. De fleste har sett at smør ryker og blir brunt/svidd i panna ved høye temperaturer. Dette skjer ikke når man steker med klarnet smør. Å brune kjøtt som skal i en gryterett blir en langt triveligere affære om man bruker ghee, mindre os, mindre lukt

LES OM ALLE POSITIVE PÅVIRKNINGENE GHEE HAR PÅ KROPPEN DIN HER

Har man kraftige reaksjoner på melk, såpass mye at man ikke tåler smør, så vil de fleste tåle ghee aldeles utmerket, da melkeproteinet/kaseinet er skilt fra fettet.

HER KAN DU BESTILLE ØKOLOGISK GHEE

ghee
Hva brukes ghee til? Jo, til all slags steking- fra kjøtt og fisk til pannekaker, popcorn, smøring av bakebrett, i kaker og kjeks osv..  Jeg heller det klarnede smøret over i et glass som står ved siden av komfyren slik at det er lett tilgjengelig. Ghee kan stå i romtemperatur i flere uker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s