Disse kokebøkene må du ha!

Vi har nettopp fått inn flere av våre favorittbøker. Noen nye, og noen av våre tidligere bestselgere. Dette er kokebøkene som gir deg vann i munnen og inspirasjon på kjøkkenet ditt:

FRIE KAKER

Anne Spurkland er professor og pasjonert kakebaker. Helt fra hun var liten har hun brukt kjøkkenbenken som et laboratorium for utforskning av kakebakingens grenser. Sammen med søsteren sin sto hun opp tidlig i helgene for å prøve ut nye ideer, noen vellykkede, andre ikke. Da mannen hennes for noen år siden fikk cøliaki, tok hun opp igjen eksperimentene på kjøkkenet.
For hvorfor skal det være sånn at dersom man ikke tåler en av de elementære ingrediensene i kakebaking – melk, mel eller egg – så avspises man ofte med fruktsalat eller is? Det er kjedelig, og det må slett ikke være sånn. Med et hjerte som banker for allergikerne har Anne laget en kakebok med oppskrifter for enhver anledning. I bokas første del finner du et kapittel om kakekjemi, som forklarer hvilken funksjon de ulike ingrediensene har i bakingen. Når du først har lært deg de grunnleggende prosessene, er det lett å eksperimentere på egen hånd. For selv om boka inneholder et vell av inspirerende oppskrifter, er Annes mål at du selv tør å prøve deg fram, og siste kapittel i boka kalles «Kaker fri for konvensjoner».

 Dette er en bok for:

  • allergikere,
  • venner av allergikere,
  • den som vil spise mindre sukker eller hvetemel,
  • den som baker på impuls og ikke nødvendigvis har alle de «rette» ingrediensene i skapet og
  • den som elsker å bake kaker og som syns det er morsomt å eksperimentere.

GRØNT

Dette er en innholdsrik og nyskapende vegetarisk kokebok, også for dem som ikke er vegetarianere, men for alle som har lyst på mer grønt på tallerkenen. Med utgangspunkt i både sin egen og andres kjøkkenhager, skaper Camilla Jensen fargerik, velsmakende og fristende mat. Sunn mat skal smake godt, og være enkel å lage. Boken viser deg hvor lett det er å spise mer grønt, enten du velger et helt vegetarisk kosthold, eller bruker det som tilbehør til fugl, kjøtt eller fisk.
Boken bugner av sesongenes beste råvarer, salater, proteinbomber, geniale sauser og alternativ helgekos. Her finner du supersunn og enkel hverdagsmat, og imponerende festmenyer, alt med fokus på det grønne.

GREEN KITCHEN STORIES

green8

Boka bak suksessbloggen er endelig kommet på norsk: Du trenger ikke være vegetarianer for å la deg friste av disse oppskriftene!

Bloggen Green Kitchen Stories har blitt et internasjonalt fenomen med hundretusener av følgere over hele verden. Også i Norge er den lille familien godt kjent. I sin første bok deler de over 100 av sin favorittoppskrifter.

Lær deg å lage frittata med urter og asparges til frokost eller siciliansk parmigiana di zucchine til en middag med venner.  Tilfredsstill søtbehovet med en overdådig rødbet- og sjokoladekake eller fryst jordbærostekake på solsikkebunn. Prøv ut de mange suppene, salatene, juicene og smårettene. Her kombineres ingredienser som alle har i kjøkkenskapet med sesongens friske råvarer.

Paret forteller små, personlige historier fra familiens kjøkken, lærer oss om de ulike råvarene de bruker og viser hvor enkelt det er å lage næringsrike og balanserte retter uten kjøtt. Alle er enkle å lage, men utrolig fristende og fulle av herlige smaker.

Kokeboken vil inspirere deg til å lage og spise mat som er bra for både kropp og sjel. Du trenger virkelig ikke være vegetarianer for å la deg friste av disse deilige oppskriftene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s