3 tips for å holde deg frisk i vinter

immunforsvaret

Nå som sola er på vei til den andre halvkulen, og vi går inn i mørketida er det viktig å gi immunforsvaret en ekstra boost. På sommeren er vi mye ute, og tilgangen på ferske frukter og grønnsaker er god som gjør at immunforsvaret får hjelp til å bekjempe inntrengere som virus og bakterier. På denne tiden av året må vi derimot være ekstra oppmerksomme.

1. Tips: D-vitaminer

I de senere årene er det kommet frem at D-vitamin mangel er hyppig forekommende i Norge, og at så mange som 2,4 millioner i landet får i seg for lite D-vitaminer. Lavt D-vitamininnhold i kroppen gjør at man lettere blir forkjølet og får luftveisinfeksjoner, samt har økt risiko for beinbrudd. Dette er noe å tenke på når vi om ikke lenge er ute og sklir på glatt-isen – brudd er ikke gøy! Samtidig vises det at en god D-vitamin status styrker immunforsvaret i bekjempelsen av mer alvorlige sykdommer som kreft og diabetes.

5 dråper om dagen med de høyopptakelige D3-vitamindråpene fra Solaray gjør susen, og det vises kjapt i blodprøver. Denne kan bestilles her.

2. Tips: C- vitamin

Den ayurvediske ungdomskilden Amla har den høyeste konsentrasjonen av C-vitamin i naturlig form i tillegg til massevis av antioksidanter som forsterker virkningen av C-vitaminet i kroppen. Naturlig C-vitamin er langt mer effektivt enn syntetisk C-vitamin, og man trenger derfor mindre doser for full effekt. Tradisjonelt brukes Amla for å styrke immunforsvaret i tillegg til vitalitet, foryngelse og forebygging av aldersrelaterte sykdommer. SuperNaturlig C inneholder konsentrat av Amla bæret og anbefales på det varmeste. Den kan bestilles her.

3. Tips: Immiflex

ImmiFlex inneholder Beta Glucan (1,3/1,6 betaglukaner) fra gjær og vitamin D3. Immunforsvaret takker ja til begge! Studier viser at ImmiFlex med Wellmune betaglukaner tydelig øker antallet immunceller som aktivt spiser og dreper fremmede partikler og inntrengere. I tillegg øker også betaglukan mengden av cytokiner, et protein som aktiverer immunforsvaret. Immunforsvaret har flere nivåer, og det er det viktige førstelinjeforsvaret som blir stimulert av Beta Glucan tilskuddet ImmiFlex fra Immitec. Denne delen av immunforsvaret tar hånd om parasitter, mikrober, bakterier, virus, sopp, muterte-, døde-, og betente celler.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s