Vårt beste tips for tørr og sår hud

Det aller beste du kan gjøre for huden din i den tørre vinterluften, er å smøre den. Ikke bare med fete kremer, men også med de riktige fettsyrene innvendig. Hudens smøring er i utgangspunket godt ivaretatt av talgkjertlene vi har i huden. Men det er viktig at evening-primrose-oiltalgkjertlene ikke er for tørre på innsiden og at talgen ikke er for klebrig. Gir du kroppen din de riktige fettsyrene vil den få en fin oljekappe og en sterk indre fettbarriere som beskytter mot uttørring.

Nattlysurt, som inneholder en høy andel GLA fettsyrer hjelper huden med å bygge en optimal fettbarriere.

Noen forskere er også entusiastiske til nattlysolje som middel til å lindre allergisk eksem hos barn og voksne. En analyse av ni placebokontrollerte studier viste en statistisk signifikant reduksjon i mange av symptomene ved eksem, særlig kløe og vandig sekret. Forskerne noterte også bedring av overflateskader, og i noen tilfeller fortykning av huden. Behandling med nattlysolje medførte at noen også kunne minske bruken av antihistaminer eller steroider. Tyske myndigheter tillater en daglig dose på 500 mg nattlysolje som behandling av atopisk eksem for å dempe symptomer som betennelser og tørrhet, og for å fremme den generelle tilstanden til huden. Nattlysolje er også godkjent som middel mot eksem i England. Det går an å lage sin egen nattlysoljekrem ved å blande nøytral fuktighetskrem med oljen fra nattlysoljekapsler.

Nattlysolje er også godt dokumentert for hormonelle plager som PMS.

efamol-bar-120-stykk-106951-9998-159601-1-product
Efamol har i 30 år vært en ledene sterne i forskningen på essensielle fettsyrer, med spesiell fokus på nattlysolje. De oljerike frøene høstet fra en spesiell art av nattlysurt, som vokser under ideelle forhold på New Zealand, og har 30% mer GLA enn andre arter. Oljen ekstraheres skålsomt, slik at de sårbare fettsyrene bevares på aller beste måte, uten behov for videre bearbeiding.

Efamol kan du bestille her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s