Vinterferielykke

vinterfeire-custom

I Norge ble det i perioder før og under krigen innført såkalt «brenselsferie», fordi det var vanskelig å varme opp skolebygningene i de kaldeste vintermånedene.

«Brenselsferie» er med andre ord opprinnelsen til dagens vinterferie. Etter krigen ble ferien forbundet med vinteraktiviteter, og ungdom tok til fjells og skogs med ski på beina.

Ikke alle har vinterferie, og ikke alle velger å dra til fjells. Uansett hva man velger er det alltid deilig med litt tips til hvordan man kan slappe av og kose seg.

Her er våre tips:

1.Kjøp deg en god bok

  • «To søstre» av Åsne Seierstad, Historien om to ungjenter fra Bærum som reiser til Syria og en desperat far som forsøker å finne dem.
  • «Hjernen er stjernen» Ditt eneste uerstattelige organ av Kaja Nordengen. Kan du spise «hjernemat» for å huske bedre? Kan hjernen trenes opp? Kan du aktivisere deler av hjernen du ikke bruker? Kan du smile deg glad? «Hjernen er stjernen» innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ. Godt å kunne lære litt i ferien også.

last-ned-2

2. Tenn stearinlys eller duftlys som er avslappende. 

Vi trenger å få litt ro i kroppen vår når vi har litt tid til overs, og aromaer fra avslappende eteriske oljer gir en fantastisk virkning

370x370x6_1_-jpeg-pagespeed-ic-ddjln3d-zl

3. Gå til anskaffelse av en fargeleggningsbok,

Det er Digital detox og «mindfulness på en gang. Gå inn her for å se .  Anbefaler den Hemmelige Hagen.

3200715

4. Kjøp en god te

Ingenting er som en god og varm kopp te, og det finnes så utrolig mye godt der ute. Vår favoritt er:

141726551777898800_thumb

5. Lån eller gå til innkjøp av et raclette eller fondue apparat.

Da får man en fantastisk mat opplevelse og en liten alpefølelse hjemme i stua. Mat er viktig for å lage en god stemning, og dette er «social eating»

Hvis ikke man vil lage den selv kan du oppleve suset fra Alpene med en ekte sveitsisk ostefondue på Frognerseteren. Ostefondue passer ekstra godt etter en lang eller kort skitur, eller gåtur.

Klikk her

last-ned-3

6.Gå på skøyter

Det ser ikke ut som snøen kommer snø med det første, men skøytebaner er det masse av, og de fleste vann er trygge nå. Hvis man er litt redd for vann så kan man gå på kunstisbaner. På Frogner Stadion kan man også leie skøyter.

7. Ta en ansiktsbehandling eller invester i en god ansiktsmaske

På vintern blir huden vår så tørr på grunn av klimaet og den trenger virkelig pleie. Få litt hjelp og gå til en profesjonell hudpleier, og ta en behandling som også inluderer litt massasje.

Vi anbefaler:

  • The La Mer Custom Facial Intense (90 min) 1700,-En intens ansikts-og kroppsbehandling som renser og fukter huden. Peeling med diamantstøv vil skape en jevn og fornyet hudoverflate, og etterfulgt av La Mers spesielle fuktbehandling vil huden stråle. Behandlingen består av massasje for ansikt, armer og ben. Her vil hele deg slappe av.
  • Amazing Face Deluxe (100 min) 1700,-«All inclusive facial» – Alt huden din trenger. En skreddersydd luksusbehandling med rens, peeling, fukt og masker skreddersydd til deg. Avsluttes med en nydelig varm steinmassasje på ryggen. Dette er behandlingen for deg som virkelig vil ha en Spa opplevelse.stein (Custom)

Bruk ekstra rike kremer ute, og bruk en god og rik maske.Her er våre favoritter:

nmc1l79_mz-custom

8. Se en god film

Vi er jo naboer av Gimle Kino, og de beste filmene sendes jo derfra. Ønsker du en god film opplevelse bør du ta turen til Gimle Kino. Der kan man ta med seg et glass vin inn, og setene er som å sitte i god stolen hjemme.  Gå inn her for å se filmoversikt.

gimle1480x500-custom

9. Kjøp en knall rød lebestift.

Vi er over den verste mørketiden og nå kan vi ha litt farger som gjør oss glade.  Giorgio Armani nr. 400 har den perfekte rødfargen.

fur-coat-red-lipstick-snow-tattoo-winter-favim-com-111588-1

10. Lag din egen SPA hjemme.

Her er våre beste tips for å få “den gode følelsen”.

neom-real-luxury-collection-3-custom

Se andre vinterferietips her

God vinterferie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s