Bedre humør gir bedre helse- 5 tips fra oss

Latter er den beste medisin! Det begynner å bli godt kjent i den medisinske verden at en positiv innstilling til livet har en god effekt på resten av kroppen. En 15 år lang studie utført av nederlandske leger på 545 menn, viste at optimisme og en generelt positiv innstilling til livet halverer sjansen for hjertesykdom. 

Så hvorfor er det slik at de som bærer en negativ innstilling eller en følelse av at alt er håpløst ofte blir syke, men de positive menneskene lettere holder seg friske? Leger har gjort studier på immunsystemet vårt for å prøve å finne ut akkurat det. Konklusjonen er at et godt humør gir et mer aktivt immunforsvar. 

Her er noen tips på hvordan man holder sinnet positivt: 

1.  Mediter. Meditasjon avspenner kroppen og lar deg fokusere kun på pusten din.  Fin måte å få slutt på negative tanker. 

2. Smil. Start hver morgen med å stå foran speilet og smil til deg selv. Du er fantastisk og fortjener og være glad!

3. Tilbring tid med positive mennesker. Har du mennesker i livet ditt som alltid får deg i dårlig humør? Kutt dem ut. 

4. Hjelp noen som trenger det. Ved å gjøre noe snilt for noen andre, tar du fokuset bort fra deg selv og du vil garantert føle deg bedre. 

5. Syng. Det er ikke så farlig om du ikke har verdens beste sangstemme eller om du ikke husker teksten helt. En glad meldodi virker avstressende og løfter humøret. 

 

Legg igjen en kommentar