For en mykere og mer glansfullt hår, ta med eplecidereddik i dusjen!

När vi tvättar håret med schampo så påverkar både hårets och hårbottens PH-balans, och fjerner ofta de naturliga fetterna. Vi höjer PH-värdet och gör hud och hår basiskt, vilket kan leda till en torr kløende hårbotten och sprøtt hår uten glans.

 

apple-cider-vinegar-stock-large

 

Genom att skölja håret med eplecidereddik sänker du PH-värdet igen och ditt hår blir mjukt och glansigt, speciellt brunt och rött hår märker en ökad glans. För dig med en problematisk kløende hårbotten kan jag absoult rekommendera att byta till ett økologiskt schampo utan uttorkande och hudirriterande sulfater, och efter shamponering skölja håret med en eddik lösning.

Blanda 1 del eplecidereddik med 10 delar kallt vatten och häll igenom hår och hårbotten, pass på att du inte får i ögonen. Många låter blandningen sitta kvar, doften av eddik försvinner när håret torkat, men du kan också låta blandneingen sitta i och verka en stund, och sedan skölja ur, Kanske passa på att peela kroppen under tiden? Du kan förutom glans och mjukhet också uppleva att du inte behöver tvätta håret lika ofta som innan.

Eddik har använts inom många områden under en väldigt lång tid. I Kinesisk medicin har man bland annat använt  eplecidereddik för att dempe hevelser som åreknuter, hovne ben och blåmerker, och den är också anti-bakteriell och soppdrepende.

 

Les vad Tove Eggen skriver om eplecidereddik i Kamille

Legg igjen en kommentar