Glutamin- medisin for magen!

Når magen er god, er allting godt er det noe som heter. Og ikke uten grunn. En velfungerende fordøyelse er ofte nøkkelen til en sunn og vital kropp. Medisiner, stress og dårlig kosthold kan lett sette fordøyelsen ut av balanse.  I en ny landsrepresentativ undersøkelse utført av InFact, blant 1013 respondenter, kom det frem at 9 % av alle kvinner og 6 % av alle menn har vondt i magen hver dag. Dette er alarmerende høye tall og de er stigende. 

Glutamin er en aminosyre som regnes som essensiell om man trener mye, eller har fordøyelsesplager. Den er svært viktig for immunforsvaret, syre/ base balansen i kroppen, vedlikehold og bygging av muskelmasse og ikke minst er det byggeklosser for slimhimmen i tarmen. Er man stresset, tar medisiner som for eksempel antibiotika eller har fordøyelsesplager er glutamin et must! Det er den viktigste medisinen mot lekk tarm, en tilstand hvor tarmen ikke er så » tett» som den skal være, og store og ufordøyde partikler blir tatt opp i blodet hvor de forårsaker en negativ immunrespons i kroppen. Dette kan manifistere seg som vonde ledd, hodepine, utslett, kviser etc. Les mer om lekk tarm her. 

Vi har nylig tatt inn Solaray sitt glutamin pulver ( 478,-) som gir hele 5 gram i hver dagsdose. Boksen er på 500 gram, så den er drøy i bruk, og vil gi hele 100 dagsdoser! 

Les også om bitter som bedrer fordøyelsen og gir det flatere mage her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s