Hvordan ta best vare på hendene dine!

Tørre sprukne og såre hender kan unngås med riktig håndkrem og stell. Nå går vi inn i en sesong hvor hendene trenger litt ekstra oppmerksomhet. Vi gir deg de beste tipsene til hvordan du kan få myke velpleide hender.

Hva er det viktigste du vil forbedre ved dine hender? Har du så tørre hender at de sprekker? Synes du hendene dine ser eldre ut enn ansiktet ditt? Synes du alle håndkremer er for fete, eller synes du ingen er fete nok? Det er en løsning for de fleste hender, det gjelder bare å kartlegge dine behov.

Det værste er når du har sår og sprukken hud på hendene, det både klør og svir, mange føler seg også utilpass når hendene ikke ser bra ut. Årsaken til slike plager kan være mange. For noen kan stress og matallergi være utløsende faktorer. Kaldt vær gjør det heller ikke bedre. Noen igjen har ett yrke hvor de spriter og vasker hender veldig ofte. Passer noe av dette for dine plager er vår absolutte anbefaling The Organic Pharmacy sin Ultra Dry Skin Cream; denne kremen gjør faktisk små underverker. En av mange unike ingredienser i denne kremen er urten Tamanu, den roer og virker nesten som naturlig kortison på plagene dine. Kremen kan brukes overalt, også på babyer. Vi har faktisk hudleger som sender pasienter til oss for denne kremen. Bruk den gjerne som en kuldekrem i vinter.

Hvis det står ille til med hendene dine er det viktig å smøre hendene regelmessig, hold deg unna kremer med parafinoljer. Bruk hansker når du er i kontakt med vann, smør alltid hendene før du legger deg, ta gjerne på bommulshansker over. (Det får du på apoteket.)

Kosttilskudd, og en time hos en Naturopat for å kartlegge eventuelle matallergier er smart. Akupunktur og homeopati kan også hjelpe. Du kan  bestille time til Naturopat hos oss, Gunn-Turi vil gjennom samtale og eventuelle tester kartlegge hva som er riktig mat og kosttilskudd for deg og dine plager. Første konsultasjon varer ca i 90 minutter.

Les mer om mineralsalter som motvirker tørr hud her!

Hender og bryst eldes raskt, dette er også områder som er spesielt  utsatt for solskader. Det er ingen grunn til at hendene dine skal se eldre ut enn ansiktet ditt! Plei hendene slik du ville gjort med ansiktet ditt. Bruk en mild håndsepe som ikke etterlater huden tørr. Neom Luxury Organics har milde og velduftende flytende håndseper. Innimellom kan du spandere en fuktmaske på hendene, dette vil gi deg jevnerer og glattere hud på hendene. Så er det å finne riktig håndkrem, vi liker veldig godt QUA sin nye håndkrem. Den er passe rik uten å bli klissete. En annen favoritt er faktisk babykremen Apricot & Chamomile Lotion fra The Organic Pharmacy, den lukter deilig aprikos og etterlater huden silkemyk.

Vil du ha jevnere hudfarge og yngre utseende på hendene, kan du bruke Juice Beauty sin fruktsyre peeling. Smør hendene godt inn med en deilig håndkrem etter behandlingen. Det er også smart å skrubbe hendene med en mild kroppspeeling iblant. Om sommeren vil solfaktor forebygge mot sjenerende pigmentflekker.

Til slutt trenger du en skikkelig neglefil og en lekker neglelakk. Mer om flotte negler følger senere!

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s