Vi serverer deilige hjemmelagede «Energiblingser» idag

Idag serverer vi noen deilige energiblingser som kan nytes som frokost, lunsj eller mellommåltid. De er gluten -og melkefrie og proppfulle av sunne fettsyrer, vitaminer og fiber. De har fått ben å fly på, veldig gode!!

Deilige blings på vei inn i ovnen

 

Vi brukte Cornells grove melblanding i oppskriften som vi kjøpte på Røtter her på Frogner.

Oppskriften vi brukte fylte nesten 2 brett:

1 Pose Cornells grove melblanding

1,5 dl kokkosolje

2 gode never kokkosflak

2 never hakkede, tørkede aprikoser

2  never tørkede eplebiter

3 ts kanel

1ts kardemomme

ca 6 dl lunket vann

litt havsalt

litt vaniljepulver (knivspiss) hvis du ønsker 🙂

Bland alle ingrediensene, hakk opp tørket frukt og la svelle ca 10 minutter. Bruk en slikkepott og smør utover litt over et brett (ca 1-1,5cm) dekket med bakepapir. Stekes på ca 180-200 grader i 15 minutter, kutt opp ønsket størrelse, og stek videre i ca 30 minutter. Nammmm 🙂

Ferdigstekte energiblings. Kjempegodt!!

 

Hvis du har lyst til å lage knekkebrød av denne blandingen, blir det 2 brett, kanskje 2,5 brett. Da er det lurt å smøre ut med en slikkepott først, deretter dekke med et bakepapir over for å kjevle ut til det blir tynt og jevnt på hele brettet. Stekes på 200 grader i 10 minutter, skjær opp ønsket knekkebrød størrelser, og etterstek i 30 minutter. Tørkes i 30-60 minutter på rist etterpå, og oppbevar i en kakeboks eller plast boks uten lokk så de ikke blir seige, men holder seg sprø.
Man kan også hakke nøtter, putte oppi gojibær, shiafrø, rå sjokoladebiter eller finhakket tørket frukt etter ønske for variasjon i smaken.

Her kan du lære mer om Cornells Produkter

2 kommentarer

  1. Må bare si at jeg ble hjulpet av en veldig hyggelig mann på Gimle parfymeri torsdag ettermiddag. Jeg handler ganske mye hos dere, og jeg har aldri fått så god hjelp før! Han hadde tid, kunnskap og var hyggelig og høflig. Det er første gang jeg har følt meg virkelig velkommen i butikken deres! Hils ham!

  2. Hei Jeanine,

    Så bra ut du fikk så god hjelp. Lars er en kjempe flink makeup artist, og ikke minst super hyggelig. Jeg har gitt han din hilsen, det gledet han!

Legg igjen en kommentar