Derfor bør du spise tang og sjøgress

En av de største risikofaktorer for optimal helse er ernæringsmessige mangler, og en av de mest utbredte mangler i dag er jod. I følge verdens helseorganisasjon, påvirker jod mangel 72% av verdens befolkning, og i løpet av de siste 10-årene har skjoldbrusk sykdommer blitt mer vanlig, og fler og fler går på medisiner mot lavt stoffskifte. Kelp er et sjøgress som er en av de beste kildene til jod.

Symptomer på jod mangel er tretthet, kalde hender og føtter, «hjerne-tåke», økt søvnbehov, tørr hud, tynt hår, og forstoppelse.

Til tross for at du har et sunt kosthold, er det lett å få for lite jod.

Hvorfor er Jod så viktig?

Mange vet kanskje at jod er viktig for skjoldbruskkjertelen, men jod inngår i store deler av kroppens celler og er med på å regulere cellenes funksjon og opptak av næringsstoffer, samt drenering av lymfesystemet og utskillelse av giftstoffer.

Jod beskytter mot tungmetaller, kjemikalier og toksiner

En av de viktigere rollene til jod er å beskytte celler fra kjemiske og giftige kjemikalier som til stadighet øker i miljøet rundt oss. Spesielt viktig i forhold til jod er klor og fluor som begge konkurrerer med jod i kroppen. Ved lavt inntak av jod vil kroppen plukke opp disse kjemikaliene som kan være giftige ved høye nivåer. Tungmetaller, miljøgifter, plantevernmidler, møbler, tepper, miljøgifter, plantevernmidler og østrogener fra plast kan også bli mer aggressivt når jodnivåene er lave, og kan hemme funksjonen til skjoldbruskkjertelen, cellenes stoffskifte og hormonbalansen.

Jod beriket salt: ikke den beste kilden til jod

Når salt er blitt eksponert for luft i 4 uker, mister saltet 100% av jodinnholdet, samt at det anbefales å redusere saltinntaket i forhold til høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Kilder til jod i kosten:
• Sjøgress
• Torsk, hyse, abbor
• Melk
• Reker
• Tunfisk
• Egg

Hvis du ikke spiser sjømat, drikker melk, eller har et vegetarisk/vegansk kosthold, kan det være lurt å ta et tilskudd med kelp eller innføre kelp og sjøgress i kostholdet.

Kelp

3 tabletter Kelpasan per gir den anbefalte dagsdosen av jod.

Multi Greens

2 porsjoner med Multi Greens gir deg ca 83 mikrogram jod som utgjør over 50% av dalig anbefalt inntak (150microgram) av jod.

Kilde: http://lifespa.com/2009/11/iodine-deficiency/

2 kommentarer

 1. Hei.

  Jeg er på utkikke etter et sted jeg kan få en dyprens, men vil gjerne gå et sted de utfører behandlingen med økologiske produkter. Har dere noen forslag?

 2. Jeg har desverre ingen gode svar til deg, du kan jo se etter steder der de har Priori, det er ganske rent. Aveda på Inch er også rene produkter.
  I januar kan du få behandlinger hos oss, følg med på bloggen og meld deg på.
  Hvis ikke noe av dette passer, ville jeg investert i tre gode masker og laget ett lite spa hjemme:)
  De nye maskene fra The Organic Pharmacy er helt fantastiske!

  Lykke til,
  Camilla

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s